Siden opdateret d. 15 maj 2019
9-3-21 rørdrum
Botaurus stellarisstand fugl og ynglefugl.
Rørdrum yngler i tagrørsskove langs bredden af søer og vandløb.
Rørdrum er en territoriehævdende art, der kræver et territorium på omkring 7-20 hektar.
Fisk, frøer og salamandre er rørdrums foretrukne fødeemner.
Da rørdrum bygger rede i rørskoven, er det vigtigt, at rørskoven omkring reden er under permanent vanddække for at hindre rovdyr i at kunne nå frem til reden og få fat i æg eller unger.
Stemme: Tågehornagtigt, pauken: "Hoooo-oh" som i optimale vejrforhold kan høres i en radius på op imod 5 kilometer.
Arten lever i Danmark hele året, men ses sjældent på grund af den skjulte levevis. I perioden april til juli høres i stedet dens meget karakteristiske pauken.
26-6-23 rørdrum
Rudbøl sø
21-3-21 huldue
Bestanden af hulduer i Danmark gik meget tilbage i løbet af 1900-tallet, idet intensiveret skovdrift har gjort det sværere for dem at finde redehuller. Fra begyndelsen af 1980'erne er den negative udvikling dog vendt, og bestanden er nærmest blevet fordoblet, så den nu anslås til omkring 1.000 par.
lille flagspætte
Latin : Dryobates minorstandfugl og ynglfugl.
Senere har der etableret sig en mindre bestand, dels af en underart, der kommer fra Sverige og har slået sig ned på Øerne, dels af en anden underart, der kommer sydfra og har slået sig ned i Sønderjylland.
Yngler første gang i en alder af 1 år. Begge mager arbejder med at hugge redehullet, der normalt anbringes i 2-8 meters højde på en sidegren eller i en udgået træstamme. De 4-6 æg lægges fra midt i maj og udruges af begge køn på 11-12 dage. Ungerne er flyvefærdige 18-20 dage gamle, gerne sidst i juni/først i juli.
Lever næsten udelukkende af insekter. Især træborende insekter, men også andre smådyr, som skjuler sig i revner og under bark.
Arten foretrækker løvskov, der ikke er omfattet af almindelig forstlig drift og med en rigelig forekomst af døde og døende træer.
træløber korttået
Latin: Certhia brachydactylastandfugl.ynglefigl
hjejler
Pluvialis apricariadelvis standfuglynglefugl
ung agerhøne
Perdix perdixstandfuglynglefugl
broget fluesnapper hun 2023
egen have
rødrygget tornskade han 2023
21-10-23 fuglekonge
Mandø
14-6-24 gøgen - hun
Saltsøen