Siden opdateret d. 15 maj 2019
sølvhejre
latin : Ardea albayngler fåtalig i Danmark
BeskrivelseSølvhejren er på størrelse med fiskehejren, men har en helt hvid fjerdragt. Næbbet er mørkt i yngleperioden, men gult resten af året. Den har meget lange ben, der i flugten stikker langt uden for halefjerene. Ligesom den mindre silkehejre, der også har helt hvid fjerdragt, har den i sommerdragten lange prydfjer på brystet og bagest på ryggen, men mangler silkehejrens prydfjer i nakken.
FødeSølvhejren tager mange fisk og vandinsekter; i mere tørre perioder tager den også mindre pattedyr som f.eks. mosegrise, samt firben og landinsekter. Den kan også tage bløddyr og fugleunger. Den fouragerer ligesom fiskehejren ved at stå stille på lavt vand og vente på, at en fisk kommer forbi, men den kan også jage mere aktivt ved at gå ret hurtigt gennem vandet.
Sølvhejren er delvis trækfugl. De europæiske ynglefugle overvintrer primært i Sydeuropa og det sydlige Afrika.
silkehejre
latin :Egretta garzettayngler ikke i Danmark
Silkehejren er trækfugl. De fleste europæiske silkehejrer overvintrer i Afrika, primært syd for Sahara, men der er også en relativ stor del, der overvintrer i Sydeuropa, bl.a. i Frankrig.
FødeSilkehejren lever af små fisk, frøer, krebsdyr, snegle, mosegrise og insekter. Dens jagtteknik er forskellig fra fiskehejren, der står stille i vandet og lurer på byttet. Silkehejren løber gennem det lave vand og snapper byttet med hurtige bevægelser. Den ses også fouragere på fugtige marker.
ilkehejren yngler ved lavvandede søer, laguner og floddeltaer omgivet af krat og træer. Den bygger sin rede i buske og træer eller i rørskove langs bredden. Den er koloniruger. Kolonierne kan optræde sammen med rågekolonier. Silkehejren er endnu ikke fundet ynglende herhjemme (2007), men træffes stadig oftere i sommerhalvåret efter den blev observeret første gang i 1952.
skarv
Phalacrocorax carboynglefugl og trækfugl
Størstedelen af de danske skarver trækker til overvintring i Middelhavsområdet fra Portugal i vest til Sortehavet i øst. Enkelte fugle tager helt til Marokko eller Tunesien.
20-1-23 rørdrum
Tønder marsken
20-1-23 rørdrum.
9-4-23 stork i Uberg