Ingolf og Dorte Bogø, Rødover

Claus Hedegård og Inger hansen ,Frederiksværk

Ernst Pedersen , Middelfart

Finn og Kirsten Brokholm , Toftlund

Finn og Sonja Carlsen ,Sørvad

Bent og Lis Nielsen ,Esbjerg

Marianne Rosten og Per Elmegård Andersen ,Skælskør

Gunhild og Thorkild Poulsen , Hurup

Grethe og Per Bangsgaard ,Gråsten

Billeder fra turen:

Lidt om turen i 2013

Gréthe og jeg rejste af sted d 31 maj og skulle først være 5 dage i Urumqi. Det er byen hvor Guan nu også har arbejde. Han ville vise os området og universitet og botanisk have som han arbejder for i dette område.

Han havde desværre så meget arbejde da vi var der, så han var ikke med på hele turen rundt.

Vi fik stillet en bil til rådighed med chauffør (en stor 4 hjulstrækker) og en guide. Hun er studerende på universtietet og kendte hele området meget godt  (en sød pige + en meget flink chauffør).

Vi var også i byen Turpal (byen her ligger 150 m under havets overflade). Her var meget varmt . Da vi var der var der omkring 40 graders varme og her i Juli måned kunne temperaturen komme op på over 50 grader. Her arbejder de med planter som kan plantes ud og tåle de høje varme grader. Vi så den botaniske have de havde til området og bygningerne som bruges af studerende fra universitetet.

I dette område har de også rigtigt mange forskellige vindruer som bliver tørret. En meget stor spise i området.

Området er mest ørken og man gør meget i solenergi og vindmølle (havde vindmøller fra Vestas). Der blev også pumpet olie op i området.

Efter at have set dette område fløj vi sammen med Guan til Kunming hvor vi skulle bo sammen med ham og hans familie i en stor lejlighed på 247 m3 og på 17 etage. Her var en fantastisk flot udsigt ud over byen. Til området hørte også en lukket park med, som blev meget brugt bl.a til motion og dans.

Vi besøgte også hans hus som ligger lige uden for byen. Et stor flot hus og med en dejlig have til. Han har rigtig mange frugttræer i haven.

Dagen før de andre skulle komme besøgte vi den botaniske have som høre med til universiteteten i Kunming. De har en meget stor samling af camelia (ca. 1200 forskellige). Var også inde i drivhusene og se den store samling de har af begonia . Det er denne blomst som Guan er ekspert i.

Haven har også mange flotte rhododendroner og mange sjældne træer.

Fik også hilst på Wang som arbejder på universitetet. Hun var vores guide og er en dygtig pige der ved meget om planter.

Dagen efter skulle vi til lufthavnen og tage i mod holdet der skulle komme kl.14,20.

Guan skulle desværre på sygehuset, da han havde problemer med ørerne. Wang og Wang (det hedder de begge 2) tog over og var vores guider på resten af turen.

Vi så rigtigt meget på turen og der var rigtigt mange flotte blomster i år. Rhododendroner og primulaerne blomstrede rigtig godt i år .Vi så områder der var dækket af

forskellige primulaer og bjerge der var fuld af rhodoblomster

Vi var i byerne Chuxiong - Caojian - Dali - 99 dragon mountain - Jianchuan - Weixi - Zhongdian (Shangri-la) - Xiangcheng - Daocheng - Benzilan - Dali og til sidst i Kunming.

Vejret var også med os. Vi havde kun 1 dag med regn så det var billigt sluppet.

Efter 17 dejlige dage fløj vi tilbage til Danmark d 25 juni og alle havde en behageligt hjemtur.